The Single Best Strategy To Use For Tüp bebek kaç kez denenebilir?
The Single Best Strategy To Use For Tüp bebek kaç kez denenebilir?
Blog Article
Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak advertisementına dondurulup daha sonra transfer edilir.
Yumurta toplama işlemi genellikle sedasyon altında gerçekleştirilir. İğne ile yumurtalıklara ulaşılır ve ardından olgunlaşmış yumurtalar elde edilir. Bu işlem genellikle ultrason rehberliğinde yapılır.
Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.
Aşılama, yumurtlama işlevini artworkırmak için doğurganlık tedavilerinin yardımıyla veya kadının doğal yumurtlama sırasında gerçekleştirilebilir.
Bu sürecin sonunda yeterli hacimde foliküller elde edildikten sonra çatlatma işlemi yapılır. Ardından 36 saat sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır.
Bu sayede acı, ağrı, kramp gibi hislerin oluşması da engelleniyor. Yumurtaların belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından toplanması sırasında vajinal ultrasonografi de kullanılır.
Tüm tedavinin en zor kısmı embriyo transferi sonrası beklenilen bu süredir. Testi sabırsız davranarak erken yaptırmak kafa karıştırıcı olabileceği için önerilmemektedir.
Embriyo transferinin ardından anne adayı typical hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan regular sosyal hayatına geri PCOS dönebilir.
konusu olmuştur. Eğer erkekte ciddi bir sperm sorunu varsa aşılama tedavisi yapılmadan direkt olarak tüp bebek tedavisi yapılabilir.
Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik pozisyonunda masaya alınır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır.
Döllenme işlemi başarılı olduğu takdirde, embriyoların oluşumu ve gelişimi için uygun bir ortam oluşturulur.
Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü yapılır.
– Kadının yaşı: 35 yaş altı kadınlarda başarı oranı genellikle daha yüksektir. Yaş ilerledikçe yumurta kalitesi düşebilir ve başarı oranı azalır.
Bu görüşmede çiftler tedaviye dair merak ettikleri soruları da doktoruna rahatlıkla yöneltebilir. Gerekli muayene ve tahlillerin yapılmasının ardından tedavinin ilk aşaması olan yumurtalıkların uyarılması ve yumurta gelişiminin takibine geçilir.
Uzmanlar, transfer esnasında ultrason eşliğinde hareket eden embriyoları gözlemleyerek en Polycystic Ovary Syndrome uygun pozisyonu belirler. Transfer işlemi, ince bir kateter aracılığıyla rahime yerleştirme advertımından oluşur.